Kalender - Science Safari
832
page-template-default,page,page-id-832,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Här visas alla kommande aktiviteter. Det går också att bläddra bakåt i tiden för att se vårt arkiv med historiska aktiviteter.

Mar
10
lör
Vetenskapscafé : ”Hjärna till Mars” @ Stadsbiblioteket, Halmstad
Mar 10 kl. 12:00 – 12:45
Vetenskapscafé : "Hjärna till Mars" @ Stadsbiblioteket, Halmstad

Lördag 24 mars kl 12-12:45, Stadsbiblioteket, Halmstad “Hjärna på Mars” Människan är ohjälpligt nyfiken och vi kommer sannolikt att kunna ta oss åtminstone till Mars genom makalös teknisk utveckling.Men vad är det egentligen vi utsätter oss för under en sådan expedition? Är vi t.ex. mentalt rustade att vara där?

Med civilingenjör, teknisk fysik Arne Sikö. Författare och lärare i astronomi, kärnenergi och fysik

2:a vån, fri entré, fika finns att köpa

Apr
14
lör
Vetenskapscafé ”Varning för samband och statistik….” @ Stadsbiblioteket, Halmstad
Apr 14 kl. 12:00 – 12:45
Lördag 14 april kl 12-12:45, Stadsbiblioteket, Halmstad “Varning för samband” Dråpligt, tänkvärt och egentligen rätt allvarligt om vår benägenhet att tolka statistik, se samband och dra slutsatser som ibland är riktiga, ibland rejält tokiga. Man kan undra varför vi fungerar så och vad det är vi behöver lära oss för att inte alldeles gå vilse.
Med Ph.D, leg läk Eva Thornberg
2:a vån, fri entré, fika finns att köpa